T&T Design | Week 4: Groentensoep

Als je verse groenten gebruikt, spoel ze dan goed. Gebruik je diepvriesgroenten, dan kun je ze gewoon in bevroren toestand in de pot gooien. Zet je kookpot op het vuur. Dat mag op de hoogste stand.

Als je de sis-test  met succes uitgevoerd hebt, dan doe je er alle groenten samen in. Stoof de groenten, roer ze af en toe om, en doe dat gedurende ongeveer 5 minuten. Voeg het water toe en plaats een deksel op de kookpot.

Laat het vuur op de maximumstand staan tot de wijzer de groene zone bereikt. Dan zet je het vuur op een lage stand. Na 15 minuten kun je de soep kruiden naar eigen smaak.

Posted in T&T Design | Hoe juist koken? | Tagged | Comments Off

T&T Design | Week 3: Rijst Koken

Doe 2 tassen water en 1 tas rijst in een kookpot. Zet het vuur op een middelhoge stand tot de wijzer de groene zone bereikt.

Let op: als het vuur te hoog staat, dan kookt je rijst over!

Zodra de groene zone bereikt is, zet je het vuur op een lage stand. Laat de rijst nog 15 minuten verder koken, en dan is hij klaar! Je zal zien dat de rijst al het water uit de pot heeft opgeslorpt.

Posted in T&T Design | Hoe juist koken? | Tagged | Comments Off

T&T Design | Week 2: Uien braden

Stoofvlees, ajuinsaus of gestoofde groentjes. Het aanstoven van uien is de basis van verschillende gerechten. Deze week overloop ik stap voor stap hoe je uien kan braden zonder boter te gebruiken.

1. Zet een pan op het vuur en warm ze op op een hoge stand (doe de sis-test: Laat een paar druppels water in de pan vallen en wanneer die als parels op de bodem van de pan dansen, dan is de bodem van je pan voldoende opgewarmd).

2. Doe de ajuin in de pan en blijf roeren.

3. Als je mooi bruine uitjes wil, dan kun je af en toe een eetlepel water toevoegen. Dat doe je ook al roerend.

Posted in T&T Design | Hoe juist koken? | Tagged , | Comments Off

T&T Design | Week 1: Aardappelen koken

  1. Schil en was de aardappelen.
  2. Neem een kookpot en doe de aardappelen er spoelnat in. (Belangrijk! Zorg ervoor dat de kookpot voor minstens twee derde gevuld is, anders voeg je er een paar eetlepels water aan toe.)
  3. Zet de kookplaat op een hoge stand. Als de wijzer van de thermostaat het eerste groene streepje bereikt, dan zet je het vuur op een lage stand (1 of 2). Als er stoom ontsnapt voor de wijzer de groene zone bereikt, dan zet je het vuur op dat ogenblik al op een lage stand.

Nog enkele zaken waar je zeker op moet letten:

Til het deksel nooit op tijdens het kookproces. Ik weet dat je nieuwsgierig bent om te zien hoe je kan koken zonder water, maar probeer het toch maar niet te doen J  Als je dat toch doet, dan moet je elke keer een eetlepel water toevoegen. Zodra je het vuur op de lage stand kunt zetten, weet je dat je aardappelen na ongeveer 20 minuten gaar zijn.

Als je de geschilde aardappelen doormidden snijdt en ze met de gesneden kant op de bodem van de kookpot vallen, dan kunnen ze lichtjes aanbraden. Het contact met de bodem is dan te groot. Je kan dit vermijden door er voor te zorgen dat de vlakke snijkanten de bodem niet raken.

Posted in T&T Design | Hoe juist koken? | 1 Comment

T&T Design | Koken zonder water. Bakken zonder vet.

Hallo! Mijn naam is Annemie en ik werk bij T&T Design.

De 21-delige kookset was het eerste product dat het T&T Design-label mocht dragen. Met dit kooksysteem kan je koken zonder water en bakken zonder vet. Bij het kooksysteem wordt een gedetailleerde handleiding geleverd met gebruiksaanwijzingen en een aantal recepten.

Aangezien ik toch nog regelmatig de vraag krijg van klanten waarbij het koken zonder water niet helemaal lukt of klanten die een vraag hebben over hoe ze een bepaald gerecht volgens de T&T methode moeten klaarmaken, heb ik besloten deze blog te starten.
Op deze blog vind je een aantal handige gebruiksaanwijzingen en tips, samen met een aantal makkelijke recepten.

Je kan er alles over lezen op T&T Design | Hoe juist koken?

Meer informatie over het kooksysteem van T&T Design vind je op de website: www.ttdesign.be

Posted in T&T Design | Hoe juist koken? | Tagged , , | Comments Off

T&T Design gaat voor het goede doel!

T&T design heeft zich in 2010 samen met 2 andere firma’s geëngageerd om een deel van de opbrengst van hun bedrijf te schenken aan het goed doel. Eddy Derick van T&T Design , Jean-Pierre Van der Kelen van de firma Testo en Michel Vanderhasselt van de firma transport Vanderhasselt, hielden in 2010 tijdens een samenkomst van de kern van Ternat van het Verbond van West-Brabantse Ondernemingen (VWBO) de actie met de naam “Ternat kan meer”.

Als maatschappelijk geëngageerde bedrijfsleiders deden ze een oproep aan hun collega-ondernemers om organisaties die zich belangeloos inzetten voor goed doelen financieel te ondersteunen. De oproep had succes, want bij de voorstelling kon al een gezamenlijk bedrag van 17.682€ worden uitgereikt aan 2 goed doelen en 3 Ternatse jeugdverenigingen. Zo kregen de Chiromeisjes van Lombeek, de KLJ van Wambeek en de scouts van Ternat elk een cheque van 2.894€. De actie “Ternat dopt mee”,ten voordele van het “Belgisch Centrum voor Geleide honden”, mocht 4.000€ ontvangen en de Ternatse afdeling “Kinderkankerfonds” kreeg 5.000€.

De zaakvoerders van T&T design vinden het belangrijk van zich in te zetten voor hun medemens. Zo sparen de medewerkers bij T&T Design nog steeds plastiek dopjes voor het “Belgisch Centrum van Geleide honden”. In 2012 werd er tot nu alweer 1035kg verzameld.
Ook op vrijdag 13 juli 2012 wordt er een diner georganiseerd in “Salons Waerboom”waar de opbrengst alweer naar een goed doel gaat. De 4 bevlogen ondernemers( deze keer doet ook Angelo Van Wilderen van de firma Canon ook mee) vinden dat bedrijfswinst ook maatschappelijk ingezet moet worden. Hun filosofie is verantwoord en maatschappelijk ondernemen. Want samen staan we sterk voor een betere wereld.

Dit jaar gaat het geld naar de VZW “Candle in the dark”, een liefdadigheidsorganisatie die het wetenschappelijk onderzoek financiert naar gentherapie voor erfelijke oogafwijkingen, waardoor jonge kinderen geleidelijk aan blind worden. Het doel van het fonds bestaat er in behandelingen te helpen ontwikkelen om uiteindelijk een remedie tegen blindheid en slechtziendheid te ontwikkelen. Er zal tevens ook zal er een donatie gegeven worden aan verschillende Ternatse jeugdverenigingen. De zaakvoerders van T&T Design hopen op een
groot succes!

Posted in T&T Design Algemeen | Tagged | Comments Off

T&T Design Knokke

T&T Design heeft nu ook een winkel in Knokke.

Hieronder kan je het filmpje over de T&T Design winkel in Knokke bekijken.

Posted in T&T Design Algemeen | Tagged , | Comments Off

T&T Design – Shop Knokke

T&T Design shop Knokke

T&T Design heeft een winkel geopend in de Dumortierlaan 99 te Knokke. In deze winkel kan u de artikelen bewonderen en van dichtbij bekijken. Naast het uitzonderlijk kooksysteem kan je er ook onze Viscomatras vinden. Andere zaken zoals meubels en binnenhuisdecoratie zijn er ook te zien.

Tuinmeubels zijn er in vele soorten en de gasbarbecue in inox 18/10 staat er volop te schitteren. Naast de grote items worden er ook kleine accessoires verkocht. Zoals design handtassen in leder, prachtig voor de moderne vrouwen onder ons.

T&T Design - Shop Knokke

T&T Design – Shop Knokke

Tafeldecoratie is er in alle vormen en kleuren en de tapijten kunnen in verschillende maten verkregen worden.

Wie Knokke zegt, zegt klasse en standing. Een dagje aan zee gepland? Spring dan zeker eens binnen bij T&T Design ! Wij laten onze producten in eigen merknaam maken bij verschillende fabrikanten over de hele wereld. Enkel topkwaliteit is goed genoeg.

T&T Design werkt zonder tussenpersonen wat design en kwaliteit betaalbaar maakt!

Posted in T&T Design Algemeen | Tagged , | Comments Off

T&T Design – Donsdekens

Donsdekens T&T Design

Er worden verschillende soorten donsdekens verkocht op de markt. Velen zijn synthetische donsdeken, deze zijn goedkoop maar ademen niet. Onder een synthetisch donsdeken wordt heel dikwijls veel gezweet omdat het lichaamsvocht niet kan verdampen. Men krijgt dus een kunstmatige, klamme warmte en dikwijls wordt dan ook het donsdeken aan de kant gegooid wegens te warm.

Synthetische donsdekens voelen dikwijls zwaar aan. Naast synthetische donsdekens bestaan er ook natuurlijke donsdekens, zoals deze van T&T Design. Ook hier in zijn er verschillende kwaliteiten. Zo is er eendendons, maar er bestaat ook ganzendons. Ook de overtrek van het donsdeken is belangrijk, men is niets met een donsdeken gemaakt van echte dons, als er dan een synthetische hoes wordt overgetrokken.De donsdekens van T&T Design zijn op alle vlakken van superieure kwaliteit.

t&t design donsdeken

T&T Design Donsdeken

De donsdekens van T&T Design zijn natuurlijke donsdekens, ze worden gemaakt uit 93% zuivere, witte ganzendons, de hoogste kwaliteit. De 7 % veertjes zijn noodzakelijk om het volume te behouden. De overtrek is van 100% katoen, en ademt dus mee. Er is een onderverdeling gestikt in vierkantjes waardoor de dons mooi op zijn plaats blijft en niet gaat zakken naar bvb de voeten. Dit stiksel is gedaan met grote lussen waardoor er geen dons kan ontbreken op deze plaats.

Het donsdekenset bestaat steeds uit 2 delen, er is een dun donsdeken voor de zomer, een dikker donsdeken voor het tussenseizoen, de 2 kunnen aan elkaar worden vastgemaakt met een kliksysteem voor de winter. Het is ook algemeen geweten dat mannen s’ nachts het veel sneller warm hebben dan vrouwen.

Het donsdeken van T&T Design is gemaakt met een uniek kliksysteem waar de kant van de man alsook die van de vrouw een verschillende dikte kan hebben. Zo kan ieder afzonderlijk zijn eigen donsdeken dus bepalen.

Posted in T&T Design Producten | Tagged , , | Comments Off

T&T Design – Kookset

Koken zonder water, Bakken zonder vet!

t&t design kookset

T&T Design Kookset

Dankzij de unieke turbo-inductiebodem kan men in de kookelementen van T&T Design koken zonder water en bakken zonder vet. Koken zonder water is eigenlijk hetzelfde als “stoomkoken”. Hierbij wordt enkel het spoelwater gebruikt om de stoomcirculatie te creëren in het element. Belangrijk hierbij is het gewicht van het deksel, dat steeds gesloten moet blijven.

De kookelementen van T&T Design hebben tevens een thermostaat die aanduidt wanneer het vuur op een lagere stand moet worden geplaatst. Bij stomen blijven de vitaminen en mineralen veel meer behouden dan bij het traditioneel koken waar de vitaminen worden weggedaan met het kookvocht. Dit kooksysteem is enorm energiebesparend, aangezien, éénmaal het proces is begonnen, het vuur op de laagste stand mag gezet worden.

Het kooksysteem van T&T Design is gemaakt uit inox 18/10. Alle elementen uit het set kunnen gecombineerd worden, en passen in en op elkaar. Er kan dus gestoomd worden in verschillende “verdiepen” wat weer energie uitspaart.

Bakken zonder vet is natuurlijk ook een enorme troef. De pannen zijn gemaakt uit inox en hier wordt dus geen gebruik gemaakt van een antikleeflaag, want deze kan bij beschadiging giftig worden. Dankzij de unieke turbo-inductiebodem kan hier wel degelijk zonder vet gebakken worden en indien men wenst kan er toch een lekkere gezonde vleesjus worden verkregen. Op het kooksysteem van T&T design

Posted in T&T Design Producten | Tagged , , | Comments Off